Cuines Santos
Dissenys de cuina adaptats als nous estils de vida amb Cuines Santos
La cuina s’ha convertit en un espai on rebre visites i conviure. La barrera que separava les tasques de cuinar de l’experiència d’estar a casa es dissol, unificant-se l’espai i aportant maig sensació d’amplitud.
La cuina adopta, en els moments en què no està sent utilitzada, formes estètiques pròpies del saló, del despatx a casa, etc. Les noves possibilitats per a ocultar o mostrar interiors fan que la cuina canviï d’aspecte a conveniència de la funció que compleix a cada moment.
Les zones on s’agrupen els mobles columna, buscant el terra i el sostre de l’estada, es mimetitzen amb la paret. Els armaris de la zona inferior, ja sigui en format illa o a paret, en sortir directament del terra poden adoptar una forma escultòrica, fent-nos oblidar la seva naturalesa de moble de cuina.
Amb les Cuines Santos milloraràs l'aprofitament de l'espai
La superfície mitjana dels habitatges es redueix progressivament, però les necessitats d’espai disponible en la cuina augmenten, ja sigui per a emmagatzemar, per a cuinar, per a rebre convidats, etc. Hem comprovat que oferir un ús addicional de l’espai mai resulta excessiu. La nostra experiència i enfocament actiu en aquest aspecte ens permet oferir solucions úniques, tractant d’obtenir el màxim volum net utilitzable per espai total disponible. Actuem en les tres direccions —profunditat, altura i amplada—, i al mateix temps, en la possibilitat d’estratificar els espais i segmentar els suports en diferents altures, nivells i separacions.
El calaix sòcol —amb capacitat pròpia d’un gaveter— permet disposar de fins a quatre nivells d’emmagatzematge en cada mòdul. Tota l’altura i profunditat utilitzable sota la placa de cocció es transforma en volum altament accessible. Fins i tot sota el mòdul portaaigüera es pot comptar amb una gaveta d’altura suficient —a partir de vint-i-quatre centímetres— per a guardar olles o paquets amb aliments.
Els calaixos sobre guies d’extracció total, amb capacitats de càrrega fins a setanta quilos, se situen en la zona més ergonòmica per a l’usuari, i contenen els elements als quals s’ha de recórrer amb major freqüència.
A la zona adjacent al pla de treball l’usuari té accés a un ventall d’accessoris com porta-rotllos, porta ganivets, especiers, etc., que ens permeten disposar del que precisem per a la preparació i la cocció. A la vista i a l’abast de la mà.
Respostes a les necessitats de cada usuari
Un millor ús de l’espai també implica oferir respostes a les necessitats, evidents i latents, de possibles usuaris les demandes dels quals són cada vegada més singulars i individuals.
Els calaixos per a coberts posseeixen una base modular sobre la que poden integrar-se diverses utilitats: separacions per a coberts, portaganivets, portaespècies, safata per a tallar el pa, taules de tall, espai per a situar fins a tres safates de servei. La llista podria completar-se amb un porta-rotlles per a paper alumini, film plàstic i paper de forn, infusions o càpsules de cafè, estovalles, draps i els més variats útils de cuina.
En les gavetes es pot guardar la vaixella degudament ordenada, i també olles, bols, paelles, etc. Les caixes de fusta són molt útils per a segmentar a conveniència l’interior d’aquests amplis calaixos, i mantenir organitzades les ampolles d’oli, vinagre, begudes, etc. Si ens agrada l’ordre, seran les nostres millors aliades.